tisdag 5 maj 2009

Vilken dag!

Började tidigt, närmare bestämt kl 8.00 så nu är jag lite blond, och har lugg igen. Skulle dock vilja ha längre hår, nu är det som rätt urklipp men ändå tjockt uppe på huvudet dvs. ser ungefär ut som en svamp :) försökte ta en bild men såg bara knasigt ut så ni får nöja er med beskrivningen.

Åkte på jobbet och blev över lunchen inlurad på en föreläsning med Abir Al-Sahlani som kandiderar till Europaparlamentet. Det var en intressant föreläsning som handlade om EU som den goda stormakten. Hon var djupt missnöjd med Europas handlingsförlamning vad gäller att hjälpa krigsdrabbade människor, flyktingar osv. Hon hade intressanta perspektiv och menade att om hon blev vald skulle hon röra om i grytan i utrikespolitiska/säkerhetspoltiska utskottet för att få de gamla byråkraterna att tänka om. Lycka till med det! :) Hon var oxå för Lissabonfördraget bla för att man slopar vetorätten och använder sig av kvalificerad majoritet i fler frågor, vilket är rimligt för att EU verkligen ska kunna agera. Var som sagt en del konkreta saker som lät intressanta. Pessimist som jag är tror jag det dock är svårt för länder att kunna enas om att resolutioner eller andra handlingar gentemot länder som bryter mot mänskliga rättigheter eftersom alla har sina nationella parlament och väljare att tillfredställa. Detta skulle iof ett användande av kvalificerad majoritet istället för enighet som beslutsform lösa, som skulle göra EU starkare men frågan är hur relationerna och missnöjet inom EU skulle bli?
Oj nu blev det stora frågor här, jag som skulle packa! Vill bara upplysa alla om att det är din plikt som medborgare att rösta i EU-valet (ja inte riktigt, men enligt min mening).

Tvätten väntar..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar