tisdag 19 maj 2009

Imorgon gäller det

Nu är jag trött och borde verkligen sova snart. Imorgon är en stor dag, dels är vår 50-årsjubileumsbankett imorgon. Det är lite spännande att få träffa en massa gamla kårmuppar, vilket säkerligen kommer resultera i en massa roliga historier.
Som av en slump, må hända olycklig tas också beslut om kårobligatoriets vara eller icke vara i riksdagen imorgon. Är lätt irriterad över hur denna fråga behandlas, då jag tycker att debatten mest handlar om principrytteri och inte har mycke till verklighetsförankring. Nåväl, äntligen ska vi få veta!

Måste bara få berätta om en studenkår som uppvaktat Lejonkungen angående obligatoriefrågan rätt duktigt, men inte blivit hörsammade. Idag kom det senaste inlägget i debatten, en lite saga vid namn "Sagan om kejsarens nya kläder - hade Leijonborg rakad pung?" som skickas till samtliga riksdagsledamöter. Jäkligt kaxigt måste jag säga, men vet inte om det är rätt sätt att få respekt och blir lyssnad på, å andra sidan så vad finns det för medel att ta till om de inte lyssnat ännu? Det finns en del poänger i sagan och det var ett rätt uppiggande inslag under förmiddagen. En anonym talare från samma kår uttryckte sig också en smula lustigt på SFSFUM för ett tag sedan. Under en diskussion om vi ska använda underrepresenterat kön som urval vid lika rösttal eller liknande sades följande "Nej, slumpen avgör. Min spermie hann före".
Håller icket med i sak, men måste ändå erkänna att de har en ryggrad och kaxighet som kan vara få förunnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar