onsdag 8 juli 2009

Mostar, Bosnien

Nu ar vi i Mostar, Bosnien och Hercegovina. Resan hit var lite knolig. Vi akte fran Budva och lamnade Lovisa och Love at sitt ode eller var det tvartom? Vi visste att vi kunde aka direkt fran Budva men alla pa stationen sa nej sa nar vi kom till Dubrovnik blev vi avkastade och gick och skulle fraga vart bussen till Mostar var. Inte helt overraskade var det samma buss vi just stigit av. Inte nog med det har koper man en bussbiljett men maste betala for sitt bagage sa vi fick glatt betala for att fa varat bagage avlastat och inlastat.

Mostar ar en jattefin stad med en flod med underbart gront vatten, dock iskallt. Staden ar kand for the old bridge som ar nagon slags valvbro...ehh. Den byggdes pa 1500-talet men blev sonderbombad under kriget 1993. Dar kan vi snacka hanga lapp..for att citera Mala. Skamt asido det ar faktiskt lite obehagligt att ga runt och se alla skotthal i hus och bombskadade hus. Det ar ju bara 15 ar sedan det var krig har, helt otroligt!

Pa tal om ingenting, jakligt storande att pa tangentborden har sa blir det z nar man trycker pa y och vice versa, why? samma sak med en massa andra knappar. Jakligt skumt med tanke pa att tecknen fortfarande ar pa ratt plats.

Tyvarr har jag inga bilder att komma med annu, lite problem att hitta kortlasare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar